Apa yang diluahkan oleh Nathaniel Tan ni sangat betul. Kita tak boleh terikut2 dengan ‘dendam’ Mahathir yang sangat bersifat internal/peribadi. Dalam ‘filter’ mata dia, kegagalan yang telah berlaku adalah akibat pengkhianatan dan dia sangat take it very personal, sehingga membuat kacau bilau pada negara. Kita tak boleh ikut ‘filter’ macam tu. Jika inisiatif kerajaan salah, bangkang pada merit, bukan pada ‘siapa’ atau personaliti yang membawa. Sudah jelas sebenarnya kedudukan TSMY. ROS pun dah confirm. Agong pun dah iv satu2. Jadi, apa lagi?

Vendetta Mahathir membuatkan kita semua DRAGGED sebenarnya, mengheret kita ke sejarah 1.0. Kita mahu maju 2.0, 3.0, dan lupakan masa lalu. Tetapi jika terus mengorek, kita semua terpaksa hadap dalam pelbagai sudut dan perlu ‘travel the time’ jugak to understand what the actual **** has happen? We are not CCTV yang mampu mengetahui segala2nya. Allah is CCTV semua. Allah tak mengaibkan sesiapa jika sesiapa tak start mengaibkan diri sendiri dan orang lain. Allah tu dah tutup dah rahsia tu.

Tindakan kerajaan PN tu logik lah, takkan nak simpan orang bangkang dari dalam? Bangkang kerajaan, bangkang Agong. Dia dah gone deep, personal dan saya fikir this is a disorder. Siapa yang ikut, ‘kelambu2’ akan terbakar sekali. Berbaloi? Watching this is actually a PAIN. Sebab dia, kita semua DRAG. Meleret2 kerana… kuasa.

Jadi, kita perlu melihat Mahathir dengan ‘filter’ tinggal terus, tanpa simpati. Jangan jadi sehingga extended version macam ni. Sehingga sebagai seorang movie buff, saya rasa satu movie boleh dibuat dan diberi nama, “Talking Alone”. Saya khuatir nanti jadi box office.

Quote by Nathan, “If you ran into an ass in the morning, you ran into an ass. If you run into asses all day, you’re the ass.” – Patut rasa pedih lah dengan petikan ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *